Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pro rodiče

Příspěvky

Naši prvňáčci v novinách

2. 10. 2019

v-novinach.jpg

 

Gastrokompostér

26. 9. 2019

Dnešní Českobudějovický deník o nás napsal:

gastrokomposter.jpg

Žák 9.A, Josef Pavlíček, napsal: 

O velkých prázdninách naše škola ZŠ a MŠ Ševětín pořídila Gastrokompostér, což může znít dost nudně. Dokonce jsem se setkal i s reakcí ,,to bude přitahovat myši´´. Ne myši ani jinou havěť to nepřitahuje. Je to docela zajímavé zařízení, pracující na bázi mikroorganismů, rozkládajících potravu při teplotě 70 stupňů celsia. Tyto mikroorganismy jsou speciálně vytvořeny, aby byly schopny se množit i při extrémních podmínkách. Asi si říkáte přeměna jídla na kompost bude trvat strašně dlouho nebo to bude strašně složité na obsluhu. Ne, ne a ne, přeměna jídla na kompost trvá 24 hodin a obsluha je tak jednoduchá, že se vlastně vůbec obsluhovat nemusí. Stačí krmit a krmit a jednou za čas vybrat kompost, který v našem případě bude použit na naší školní zahradu. Další častá otázka je, jak je veliký. To bude zabírat půlku sklepa? Je docela malý. Na výšku může mít ODHADEM metr a na délku tak dva metry a půl. Je to opravdu jedlík. Zpracuje opravdu skoro všechno měkké. Například rybí kosti, jakékoliv pečivo jako třeba knedlíky, omáčky, maso, polévky, a i recyklovaný papír. No prostě vše, na co si vzpomenete. Další častou otázkou je: co potřebuje k provozu? Je to jednoduché. Elektřinu, odvod vzduchu, který vzniká při reakci a čas. Je to opravdu tak jednoduché. Já osobně si myslím, že je to lepší a ekologičtější, než zbytky z naší školní jídelny likvidovat starým způsobem. Doufám, že jsem vás ze všech vašich omylů vyvedl, a na všechny vaše otázky odpověděl.

 

informační schůzka - 1. třídy

18. 9. 2019

Vážení rodiče žáků prvních tříd,
dne 26. 9. 2019 (čtvrtek) v 15:30 hodin se koná informační schůzka pro rodiče žáků 1. tříd ve třídě 1.A a 1.B. Doporučujeme účast všech rodičů.

JSch

 

Programování s Czechitas: Scratch 1

12. 9. 2019

Vážení rodiče, Jihočeský vědeckotechnický park vám nabízí pro vaše děti kroužek Programování s Czechitas: Scratch 1. Bližší informace naleznete ZDE 

Anotace: Během kroužku se děti seznámí se základy programování ve vizuálním programovacím jazyce Scratch. V 10 lekcích se postupně naučí, co je to program, proměnná, cyklus nebo podmínka. Hravou formou se naučí rozkládat problémy na dílčí části a budou zlepšovat svoje logické myšlení. Všechny lekce probíhají prakticky. Každá nová látka je napojena na malý projekt (vytvoření jednodušší hry nebo animace), aby si děti vyzkoušely, že všechno, co se učí, má nějaké praktické využití.

 

Úspěšný rok s Evropským centrem jazykových zkoušek

10. 9. 2019

V loňském školním roce jsme navázali spolupráci s Evropským centrem jazykových zkoušek a organizovali jsme pro děti přípravný jazykový kurs, který navštěvovalo několik žáků. Ti své roční snažení úspěšně zúročili na začátku června složením jazykové zkoušky Cambridge KET (úroveň Evropského referenčního rámce A2). Tuto zkoušku většina z nich složila mnohem lépe, a to na vyšší úroveň (B1 – základní jazyková úroveň státní maturity), než na kterou se celý rok připravovali. Jedna z našich dnes již bývalých žákyň se rozhodla rovnou skládat zkoušku PET (jazyková úroveň B1) a chyběl jí pouze jediný bod k dosažení úrovně B2, což je vyšší jazyková úroveň státní maturity. Odměnou pro žáky byl nejen dosažený výkon a pochvala od rodičů, ale také slavnostní předávání certifikátů v obřadní síni radnice v Českých Budějovicích, které se uskutečnilo 3. září 2019. Všem patří velká gratulace.

Mgr. Ivona Hercegová

aj-kolaz.png

 

Akce konané ku příležitosti Evropského dne jazyků

7. 9. 2019

Vážení rodiče, v příloze naleznete dvoutýdenní harmonogram akcí konaných u příležitosti Evropského dne jazyků v centrále Evropského centra jazykových zkoušek.
Adresa: Evropské centrum jazykových zkoušek a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o. Mlýnská 172/2 370 01 České Budějovice. HARMONOGRAM

Vyzkoušejte si předtestování ke zkouškám zdarma: http://2016.testfest.cz/

Tel.: +420 387 204 662
GSM: +420 734 315 776
E-mail: bebrova@elec.eu
Web: www.elec.eu

 

Přivítání nových prvňáčků ve školním roce 2019 - 2020

2. 9. 2019

Den 2. září 2019 byl den, kdy začal nový školní rok 2019 - 2020. 34 nových prvňáčků se posadilo do školních lavic a následovalo slavnostní přivítání za účasti třídní učitelky, paní ředitelky a paní starostky.
Děti dostaly nejen od obce spoustu krásných dárků, za které velmi děkujeme. 

Přejeme Vám, aby se škola pro Vás stala místem, kde naleznete spoustu nových přátel, naučíte se mnoho důležitých věcí a aby Vás škola bavila a nebyla pro Vás obtíží.
Hodně štěstí do nového začátku!

p1011461.jpg

 

Basketbal

1. 9. 2019

Vážení rodiče,
první trénink, tedy soustavná příprava sportovců - BASKETBAL, začíná dne 16. září 2019 (pondělí) v tělocvičně od 16:30 do 18:00 hodin.

 

Projekt EDISON 29.9. - 6.10.2019

31. 8. 2019

Vážení rodiče a přátelé školy,
V letošním školním roce 2019/2020 se naše škola ve spolupráci s mezinárodní studentskou organizací AISEC opět zapojí do projektu EDISON, a to v termínu 29.9. – 6.10.2019.
Jedná se o multikulturní vzdělávací projekt, v rámci kterého se žáci seznamují se zvyky tradicemi a situací v jiných zemích. Zahraniční stážisté jsou studenti a absolventi vysokých škol z různých částí světa a formou prezentací představí žákům sociální, ekonomickou, politickou a také kulturní situaci své země. Děti mají možnost s praktikanty diskutovat nejen v době výuky, ale zapojit se i při organizaci volného času stážistů. A tuto příležitost máte i „VY“, rodiče.
Stejně jako v loňském školním roce se na Vás obracíme s žádostí o pomoc a zapojení se do této akce, podpořit své děti a poskytnout na tento týden zahraničním stážistům ubytování. Vy i vaše děti tak budete mít příležitost procvičit si angličtinu zdarma, získat nové přátele a zpestřit si běžný týden.
Hledáme ubytování pro 4 zahraniční studenty (v týdnu 29.9.-6.10.2019)
Podpořte své děti a staňte se hostitelskou rodinou. Děkujeme!!!

(bližší informace v případě zájmu poskytne p. uč. Ivona Hercegová)

 

Hledáme nové fotbalové talenty

30. 8. 2019

fotbal.jpg

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

následující »