Jdi na obsah Jdi na menu
 


Školní družina

Příspěvky

Čertoviny s družinou

4. 12. 2018

Školní družina pořádá dne 10.12.2018 od 13:00 do 14:00 hodin v Kulturním domě Ševětín ČERTOVINY S JANOU RYCHTEROVOU. Návrat do družiny bude kolem 14:30 hodin.
Prosíme rodiče, aby nerušili dřívějším odchodem dětí z akce.

Hana Suková

thumbnail.jpg

 

školné ŠD

1. 8. 2018

číslo účtu: 030031 - 566578389/0800
Variabilní symbol vám sdělí vedoucí vychovatelka p. Suková - tel.: 387 997 581 
nebo ekonomka p. Chudá - tel.: 387 997 580
Školné činí 50,- Kč na měsíc - možno uhradit i jednorázově.
Nelze platit hotově.

 

Příměstský tábor 2018

18. 7. 2018

uvod.jpgLetošní příměstský tábor byl ve znamení INDIÁNŮ.  Hned první den ráno nás přivítali na chodbě papíroví indiáni a obrovský totem, u kterého jsme se jednotlivě vyfotili a hned dostali fotku. Naučili jsme se indiánský pozdrav, básničku, indiánské písmo, vymysleli si své indiánské jméno, vyrobili jsme si trička, čelenky, náramky, náhrdelníky, lapač snů, dešťovou hůl, model indiánského týpí a totemu. Dozvěděli jsme se, kdo jsou a jak žijí indiáni. Nechyběly ani indiánské soutěže – Indiánské zápolení, Indiánský víceboj, Indiánská kuchařská soutěž. Nejdobrodružnější bylo sestavení mapy, hledání kontrolních stanovišť, rozluštění indiánského písma a nalezení pokladu podle rozstříhané zprávy. Kromě zážitků jsme si domů odnesli i spoustu odměn, diplomů a sladkou indiánskou medaili.
Ve fotogalerii s námi můžete zažít všechno i vy.

Hana Suková

 

Saxana aneb strašidel se nebojíme

24. 4. 2018

c.jpgNa svátek čarodějnic jsme se ve školní družině připravovali již týden dopředu. Celá družina se v pondělí odpoledne sešla v místním kině na hudebně zábavném pořadu Saxana aneb strašidel se nebojíme. Čarodějnice Čára Mára se svou pomocnicí Saxanou nám představila několik strašidel - Ozvěnu skalní, Hejkala lesního mufloního, Ježibabu přelétavou, Mechuru houbového či Hřibáče bukového. Mohli jsme je vidět i nakreslené na projekčním plátně. Po rozdělení na hodné a škodolibé jsme zjistili, že mnohé z nich máme doma. Třeba Škodolibku domácí, Skřítka Chůvičku či Postelníčka snového. O Bílé paní jsme si zazpívali písničku Okoř, vodníka si připomněli písničkou Hastrmane, tatrmane.., domácí strašidla hitem Máme doma obludu. Na nejznámější čarodějnickou píseň Saxana jsme i čarovali. Čarodějnice Saxana nás dokázala totiž rozhýbat, i když jsme seděli. Některé z nás přečarovala na bludičku, vodníka, čerta, čarodějnici, hejkala či rusalku. Atmosféru dokreslovala i barevná hudba a tak se nám z kina jen těžko odcházelo.. A večer… doma v postýlkách, nás přišel navštívit Postelníček snový...

Hana Suková

 

letní příměstský tábor 2018

9. 4. 2018

plakat-tabor.jpg

 

Máme rádi zvířata - 2018

9. 3. 2018

Manželé Ambrožovi ze ZOO Dvorec nám dnes v programu Máme rádi zvířata představili Afriku a některá zvířata. Do tělocvičny na malou besedu s dětmi ze školní družiny přivezli ptáka, který byl pro starověké Egypťany posvátným zvířetem, proto se jmenuje IBIS POSVÁTNÝ. Během poutavého vyprávění jsme se například dozvěděli, že tento byl odchován ošetřovatelem v ZOO. A přestože se neví, zda-li je to "holka" nebo "kluk", jmenuje se Ludvíček. Samička klade 2 - 3 vejce, na kterých sedí 28 dní. Po 40 ti dnech rodiče mláďata opouští. Dalším zajímavým návštěvníkem byl DIKOBRAZ "Džejv". Kromě toho, že žije převážně v noci, nás zajímaly zejména bodliny. Důležitá proto byla informace, že není pravda, že by dikobraz dokázal bodliny vystřelovat. Bodliny naježí, je-li vyrušen, případně se otočí k vetřelci zády, pokouší se ho nabodnout a tím způsobí zranění. Na konci besedy jsme se mohli zeptat na to co nás zajímalo. Čas utekl jako voda, a tak nezbývá, než se těšit na příští návštěvu a nová zvířátka.

Hana Suková

zoo.jpg

 

Odpoledne s klaunem 2017

11. 12. 2017

Již podruhé zavítal do školní družiny klaun Ferdinand se svojí asistentkou a malým překvapením. Předvedli nám pár žonglovacích cviků, několik kouzel, jízdu na jednokolce a točení s lasem. Někteří z nás mohli při kouzlení asistovat, jiní si zkusili např. točení obručí. Na závěr přivedl pan klaun i malé překvapení - štěňátko, které předvedlo co se již naučilo. Odpoledne nám všem příjemně uteklo a domů jsme si odnášeli spoustu zážitků.

Hana Suková

 

Tvořím, tvoříš, tvoříme... 2017

11. 12. 2017

Léto a prázdniny jsou již dávno pryč a před námi je další skvělý čas, na který se všichni těšíme. Jsou to Vánoce. Čekání jsme si ve školní družině krátili zejména různým tvořením. Nejprve podzimním, pak zimním a nyní vánočním.

Hana Suková

img_20171017_090234.jpg

 

Tvoření ve školní družině

20. 11. 2017

Tvoření ve školní družině.
Letošní první společnou akci připravili pro děti opět manželé Chumovi z Písku. Spolupráce s nimi je vždy zábavná, tvořivá, zajímavá a barevná. Nejinak tomu bylo i letos. Malovali jsme na magnetické bločky s tužkou. Každý výtvor je originál, který udělal radost nejen dětem ale i jejich rodičům či přátelům.

Hana Suková

img_20171116_140101.jpg

 

HRY BEZ HRANIC -PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR 2017

18. 7. 2017

Jak už napovídá název, během letošního příměstského tábora jsme si chtěli dokázat, že nic není nemožné. Osmičlenné týmy soupeřily v soutěži Hry bez hranic, čtyřčlenné týmy v soutěži s podtitulem Liška Bystrouška či ve dvojicích v soutěži Jéjda, co to je. Za překonání svých hranic jsme v každé soutěži všichni dostali diplom i malou odměnu. Každé dopoledne jsme něco tvořili. Vyráběli jsme zvířátka z překližky, skládali obrázky z korálků, vytvořili si rámečky z puzzle či si namalovali krásnou okenní dekoraci. Pan Londák nám přivezl ukázat modely helikoptér na ovládání a letos přinesl i dron, se kterým jsme si mohli zalétat. Největším zážitkem pro nás všechny byl jistě výlet do Jihočeského zemědělského muzea v Netěchovicích. Paní Netíková, která nás provázela, nám nejprve ukázala expozici muzea a tak jsme se v čase vrátili k setí obilí, zkusili jsme si mlácení snopů, mletí obilí mlýnskými kameny, hledali jsme škůdce v obilí, vlastní silou jsme rozjeli žentour, mlátičku obilí či šrotovník. Viděli jsme jak se zpracovává ovčí vlna, mléko, co je potřeba k zabíjačce, jak se dříve bydlelo atd. Další hodinu jsme věnovali tvořivé dílničce, kde jsme si každý z ovčí vlny uplstil nějakou ozdobičku a bambulku. Bezpochyby největším lákadlem bylo mini zoo a agrohopsárium. Tábor utekl jako voda.

Hana Suková

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5