Jdi na obsah Jdi na menu
 


Školní družina

Příspěvky

Zábavné odpoledne 2019

24. 5. 2019

zabavne-odpoledne.jpg

 

biketrialové vystoupení 2019

16. 5. 2019

Zajímavá akce čekala na děti ze školní družiny v úterý 14. května na školním dvoře. Ve spolupráci s BESIPem zde proběhlo biketrialové vystoupení Lukáše Müllera z Ridewheel teamu. Děti nejen shlédly úžasné vystoupení, ale také se poučily, jak má vypadat správně vybavené kolo i cyklista, jak správně brzdit či se procvičily ve znalosti značek. Děti si z představení dost pamatovaly. Vlastně úplně všechno. Svůj zážitek zpracovaly nejen výtvarně, ale i literárně. (Hana Suková)

Děti ze školní družiny napsaly…

S družinou jsme byli na dvoře. Přišli jsme se podívat na jednoho hodně dobrého kluka, který jezdil na kole. Mě se tam líbilo, že jsme se naučili pořádně značky a jak má vypadat kolo a cyklista. Že musí mít odrazky a helmu a také, že musíme mít na řídítkách špunty. Také nás naučil jak brzdit přední brzdou, že se máme zaklonit dozadu a natáhnout ruce. Skočil na kole rekord 130cm do výšky.

V úterý 14. května přijel Lukáš Müller. Odpoledne jsme soutěžili o různé ceny, ukázal nám, jak vypadá závodní dráha, řekl nám, co má správné kolo mít, co máme mít na sobě, když jezdíme na kole, pojmenovávali jsme dopravní značky, ukázal nám jak správně brzdit na kole. Na závěr jsme si mohli koupit náramek nebo plakát. Odpoledne se mi moc líbilo.

14.5. k nám přijel zkušený cyklista Lukáš Müller. Byla to zajímavá ukázka o adrenalinové cyklistice. Nejprve nám ukázal rozcvičku, kterou si musí dát každý cyklista před závodem. Potom nám také ukázal triky na jednokolce i na kole. Byl velmi odvážný a zkoušel překonat rekordy. Je druhý nejlepší v České republice. Zopakovali jsme si bezpečnost, kterou by měl znát každý, kdo jezdí na kole. Během vystoupení jsme si i zasoutěžili a za správné odpovědi dostali odměnu. Skočil 130cm do výšky. Představení se nám moc líbilo.

Mě se líbilo, že to měl všechno propracované a uměl věci, které by mě ani ve snu nenapadly. Vysvětlil nám, jak se máme chovat na kole, jak máme brzdit, ukazoval nám značky a triky na jednokolce i kole, skákal s ní přes švihadlo a byly tam samé super věci, které se mi líbily. A moc vám za to představení děkuji.

kolaz-kola.jpg

 

RIDEWHEEL

29. 4. 2019

RideWheel team - Honza Šmíd a Lukáš Müller: "Nejde nám jenom o pobavení diváků, ale i o prezentaci biketrialu. Biketrial je poměrně mladý, ne moc známý sport. Je to sport, při kterém musíme na speciálně upravených kolech překonávat překážky, aniž bychom se dotkli země čímkoli jiným, než pneumatikami. Snažíme se dostat tento sport do povědomí a ukázat, že na kole se dá jezdit i jinak, než jste zvyklí."

kola.jpg

 

Divadélko pro školní družinu

24. 4. 2019

Dnes do školní družiny zavítalo Divadélko pro školy z Hradce Králové s loutkohereckým představením na motivy dvou příběhů z knížky Devatero pohádek od Karla Čapka. V úvodu představení nás nejprve herecká dvojice seznámila s osobou spisovatele a obsahem knihy. Samy děti si pak vylosovaly pohádky na dnešní odpoledne. Nejprve to byl příběh tuláka Františka Krále, který je křivě obviněn z krádeže kufříku s penězi. Děti poznaly, že je snadné někomu křivdit, ale že poctivost se nakonec přece jen vyplácí, tak jak Karel Čapek popisuje ve své Tulácké pohádce. Jako druhou si děti vylosovaly Loupežnickou: tedy slavné dobrodružství loupežnického synka Lotranda, kterého tatínek nechal vzdělat a slušně vychovat v klášteře a pak mu odkázal své strašlivé řemeslo. Oba příběhy vyprávějí především o kladných a záporných lidských vlastnostech a ukazují jak krásný je český jazyk. Představení děti nejen poučilo ale i pobavilo.

Hana Suková

kolaz-divadlo.jpg

 

Velikonoce ve školní družině 2019

21. 4. 2019

Děti ze školní družiny odvedly při výrobě velikonoční výzdoby opravdu skvělou práci a výrobky se jim velice povedly. Děti, je radost dívat se na vaši práci!

img_20190403_123456.jpg

kolaz-velikonoce.jpg

img_20190322_084029.jpg

 

divadlo: Devatero pohádek 2019

4. 4. 2019

div-adlo.jpg

 

Příměstský tábor 2019

13. 3. 2019

primestsky-tabor-2019.jpg

 

Program s kozami na školní zahradě 2019

5. 3. 2019

V pondělí odpoledne jsme se sešli na školní zahradě, kam za námi přijela paní Armandová. V autě přivezla tři neobvyklé spolucestující - 3 živé kozičky – Julinku, Nelinku a Reginku. Vyprávěla, jak kozy žijí a čím se živí, což nám prakticky i předváděla. Největším zážitkem bylo bezpochyby spořádání archu kancelářského papíru. Dozvěděli jsme se, proč některé mají rohy a jiné ne. Také nám ukázala, jak se koza dojí. Mezi vyprávěním předváděly kozy různé kousky, pohybové básničky a tanec. Julinka ukázala, že umí tancovat dobře, a že se právem pyšní titulem MISS koza. Vyběhnout na střechu auta pro ní byla hračka. Na závěr se děti mohly s kozami pomazlit, zkusit jim zadat různé povely, jít s nimi na procházku na vodítku po zahradě. Zvířata byla dobře vycvičena a vše bylo bezpečné. Na ruku všichni dostali "kozí razítko". Zájemci si také mohli zakoupit „Kozí kalendář“, kde vedle fotografií zmíněných koz, jsou veselé básničky zachycující "kozí život" v průběhu celého roku, které děti pobaví, připomenou kozí dovednosti i krásu českého jazyka.

Hana Suková

kolaz-kozy-v-druzine.jpg

kozi-kalendar.jpg

 

Edukativní a zážitkový program s kozami na školní zahradě pro školní družinu

27. 2. 2019

kozy-v-druzine.jpg

Hana Suková

 

Čertoviny s družinou - 2018

11. 12. 2018

certi.jpgV pondělí odpoledne na děti ze školní družiny čekala v kulturním domě moderátorka rádia Junior - Jana Rychterová. Opožděně jsme prožili velmi zábavné čertovské odpoledne. Opravdové čertoviny. Čertice Janice všechny pěkně zvedla ze židle. Společně jsme tancovali, zpívali, trochu si zacvičili a někteří z nás dokonce i soutěžili. Nejprve kluci soutěžili proti děvčatům  kdo rychleji namotá a rozmotá plyšového čerta na provázku. Nakonec to bylo nerozhodné. Poté přinesla čertice Janice portrét svého čertovského dědečka a babičky s dlouhým nosem v podobě pálky, na které byl přivázaný na delším provázku kroužek. Úkolem bylo kroužek rozhoupat a umístit na nos. Tento úkol si dokonce vyzkoušely na jevišti i všechny paní vychovatelky. Mezi písničkami v podání Jany Rychterové, jsme pak ještě mohli vidět spolužáky skákat přes švihadlo, někteří kluci metali přemety, či jsme si vyzkoušeli ohebnost našich jazýčků v různých jazykolamech. Za každou soutěži si děti odnesly malou odměnu. Čertice Janice  ale slíbila malou nadílku všem. Tu jsme dostali ve školní družině. Rozloučili jsme se vánoční písní, během které jsme tancovali úplně všichni a  na závěr jsme společně vytvořili dlouhého hada.

Hana Suková