Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soutěže

Příspěvky

Soutěž Ekománie - celostátní kolo 2019

15. 2. 2019

Soutěž Ekománie byla úspěšně zakončena. Do druhého kola postoupilo dvacet nejlepších řešitelů z osmdesáti tří zúčastněných žáků osmých a devátých tříd z celé České republiky. Soutěžící řešili test všeobecných znalostí s ekologickou tématikou a dva praktické úkoly na téma řeka a povodně. Na krásném třináctém místě se umístila Natálie Halašková z deváté třídy, šestnáctou pozici obsadila Eliška Jandová z osmé třídy a na dvacátém místě skončila Sabina Havlová z deváté třídy. Děvčatům moc gratulujeme.

Mgr. Věra Burešová, Ph.D.

eko.jpg

 

Ekologická soutěž EKOMÁNIE 2019

28. 1. 2019

Do ekologické soutěže Ekománie se zapojilo celkem 83 žáků ze základních škol z celé České republiky. Naše nejúspěšnější žákyně obsadily 8. místo (žákyně 8.B), 24. místo (žákyně 9. třídy) a  25. místo (žákyně 9. třídy). Všechna děvčata byla pozvána do druhého kola, které se koná 12.února 2019 na Střední škole rybářské a vodohospodářské v Třeboni v 10:00. Zde je budou čekat všeobecné testy a dva praktické úkoly. 

Mgr. Věra Burešová, Ph.D.

 

4. ROČNÍK EKOLOGICKÉ SOUTĚŽE EKOMÁNIE

12. 1. 2019

Střední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína v Třeboni vyhlásila 4. ročník ekologické soutěže EKOMÁNIE pro žáky 8. a 9. tříd základních škol.
Tři z našich žákyň 8.B a 9.tř. se umístily na předních pozicích výsledkové listiny, a proto budou naši školu reprezentovat ve druhém kole, ve kterém budou soutěžit o hodnotné ceny. Soutěž se uskuteční v úterý 12. 2. 2019 od 10:00 na Střední rybářské a vodohospodářské škole v Třeboni. Gratulujeme a přejeme jim hodně štěstí.

Mgr. Věra Burešová, Ph.D.

 

Turnaj florbalu v Českých Budějovicích: 5. 12. 2018

10. 12. 2018

Na začátku prosince, přesněji na svátek svatého Mikuláše, jsme vyrazili s partou starších žáků (7. – 9. třída) na okresní turnaj ve florbalu. Hrálo se tradičně jako každý rok na Meteoru. Na turnaji se sešla florbalová smetánka budějovického okresu. Vedle tradičních českobudějovických škol patřila naše škola k nejmenším co do počtu žáků. Na turnaj dorazilo 16 týmů. Bohužel stejně jako u mladší kategorie se hrálo neoblíbeným vyřazovacím způsobem na jednu porážku. V osmifinále jsme nastoupili proti žákům ze ZŠ Pohůrecká. Po úvodní klidné dvouminutovce přišla chvíle našeho Dominika, který během pěti minut vsítil „hattrick“. Zhruba do 10. minuty se nám dařilo soupeře držet daleko od „Dejvovo“ branky. Nicméně v 11. minutě přišlo snížení na 1:3. Hned minutu poté utíkal soupeř sám na našeho gólmana. David výborným vyběhnutím nájezd soupeře zneškodnil. V předposlední minutě navíc po další dalekonosné střele Dominika přišlo definitivní rozuzlení. Konečný stav zápasu 4:1 a postup do čtvrtfinále. Ve čtvrtfinále jsme nastoupili proti favoritu turnaje ZŠ Máj I. Na této škole funguje Akademie fotbalu, která shlukuje vybrané sportovce napříč celým krajem. Od začátku zápasu jsme se soustředili především na defenzívu. Soupeř vedle výškové převahy těžil především z rychlého napadání. Zhruba v 5. minutě utkání jsme se dostali do první vážnější šance. Dominik přebral na půlící čáře míč a skrytou střelou do šibenice upravil skóre na 1:0 v náš prospěch. Po inkasované brance přidal soupeř ještě více na aktivitě. Hrálo se v obrovském tempu. David v brance předváděl zákrok za zákrokem a to až do 11. minuty. Srovnání přišlo tím nejsmolnějším způsobem. Po jedné ze střel došlo k nešťastné teči, která se dokutálela do naší svatyně. Dvě minuty před koncem navíc žáci ze ZŠ Máj dokonali obrat. Těsně před koncem jsme se dostali do dvou zajímavých šancí Petra a Rendy. Konec zápasu 1:2 pro ZŠ Máj I. Z celkového počtu 16 přihlášených škol jsme se umístili na děleném 5. – 8. místě. To v konkurenci velkých budějovických škol, které mají v ročníku i 5 tříd je výborný výsledek. I přes vítězný turnaj v Týně nad Vltavou považuji výkon proti celkovému vítězi ze ZŠ Máj, kde jsme podlehli 1:2 za vůbec nejlépe odehrané utkání, které jsem u našich kluků viděl. Chtěl bych proto klukům vyseknout poklonu za tempo, obětavost a celkové nasazení, s kterým turnaj odehráli.

Sportu zdar
Mgr. Jan Duspiva.

 

Olympiáda z českého jazyka - školní kolo 2018

4. 12. 2018

V úterý 27.11.2018 proběhlo školní kolo olympiády z českého jazyka. Zúčastnilo se ho 18 žáků z 8. a 9. třídy. Žákyně, které získaly nejvyšší počet bodů, budou reprezentovat naši školu v okresním kole olympiády, které se bude konat 28.1.2019 v DDM ČB.

Mgr. Hana Suchá

 

Soutež: Ekománie

25. 11. 2018

Střední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína v Třeboni vyhlásila pro žáky základních škol již čtvrtý ročník soutěže „Ekománie“. Soutěžní test si žáci stáhli na stránkách školy. Zúčastnili se žáci 8. A 9. ročníků. Nejúspěšnější řešitelé korespondenční části budou pozváni do 2. kola, které proběhne v únoru 2019 v Třeboni. Zde budou žáci soutěžit o hodnotné ceny.

Mgr. Věra Burešová Ph.D.

 

Soutěž: Rybářské vědomosti

25. 11. 2018

Střední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína v Třeboni vyhlásila pro žáky základních škol již osmý ročník soutěže „Rybářské vědomosti“. Soutěžní test si žáci stáhli na stránkách školy. Po ukončení soutěže bude vylosováno 20 nejlepších řešitelů, pro které je připravena výhra v podobě rybářského víkendu v Třeboni s možností sportovního rybolovu na chovném rybníce.

Soutěže se zúčastnili žáci 8. a 9. třídy.

Mgr. Věra Burešová Ph.D.

 

Florbalový turnaj O pohár starosty města Týn nad Vltavou 2018

16. 11. 2018

Jak již bývá tradicí i tento rok se konal v polovině listopadu turnaj základních škol ve florbalu. Soutěž O pohár starosty města Týn nad Vltavou zaštiťuje zapálený pedagog Karel Vágner.

S celkovou bilancí jednoho druhého a jednoho první místa jsme se stali nejúspěšnější školou na turnaji. Tento úspěch glosoval i místní fanoušek slovy: „Co v tom Ševětíně pijete za vodu, že jste tak úspěšní“.

A jak to všechno bylo, se dočtete v celém příspěvku...

Mgr. Jan Duspiva

 

školní kolo celostátní soutěže Mladý chemik 2018

14. 11. 2018

Na naší škole bylo uspořádáno školní kolo celostátní soutěže Mladý chemik, vyhlašované Svazem chemického průmyslu České republiky a Fakultou chemicko-technologickou Univerzity Pardubice. Test obsahoval 18 otázek. Žáci nepotřebovali ani periodickou tabulku prvků ani kalkulačku. Zúčastnilo se 10 žáků z 9. třídy. Maximální počet bodů byl 60. Nejúspěšnější řešitel získal 48 bodů, druhá nejlepší řešitelka  46 bodů,  třetí žákyně 45 bodů.
Všem zúčastněným gratulujeme
.

Mgr. Věra Burešová Ph.D.

 

Florbalový turnaj Čeps Cup 2018

6. 11. 2018

Na začátku školního roku jsme se přihlásili do rozběhlého florbalového projektu Čeps Cup. Tento projekt je určen pro žáky na prvním stupni. Zapojené školy jsou motivovány dary v podobě vybavení. Tento rok každá přihlášená škola dostane brankářské vybavení a to je vedle sportovního zážitku příjemná odměna.

V letošním roce se přihlásilo přes 700 škol z celé České republiky. Okresní kolo se konalo 23. října v nafukovací hale oddílu SKP ČB. Přesněji se jednalo o turnaj chlapců, kterého se zúčastnilo 13 škol. Naši mladíci byli vylosováni do „skupiny smrti“. Vedle loňského vítěze ze ZŠ Kubatova byli v naší skupině týmy ze ZŠ Dubné a ZŠ Grünwaldova. V prvním utkání jsme nastoupili proti ZŠ Dubné. Hrálo se systémem 3+1, kdy nebylo problémem nebezpečně ohrozit branku soupeře přes celé hřiště. V první polovině zápasu nastoupili naši žáci sebevědomě a díky dvěma brankám Tomáše jsme se dostali do vedení 2:0. Výbornými zákroky nás držel nad vodou brankář Andreas. Bohužel stupňující se tlak a smůla v koncovce zapříčinil obrat ve skóre na konečný výsledek 2:3. Do druhého zápasu jsme nastoupili proti ZŠ Grünwaldova (pozdější vítěz turnaje). V tomto zápase jsme podali bezkonkurenčně nejlepší výkon na turnaji a klidně jsme mohli získat bod za remízu 2:2. Nicméně minutu před koncem dovršili žáci z této školy obrat a vyhráli nad námi 2:3. V posledním zápase jsme prohráli proti loňským vítězům ze ZŠ Kubatova a tento výsledek nám zajistil celkové 10. místo z 13 účastníků.

I přes nevyhrané utkání jsem byl s výkonem svých svěřenců na turnaji spokojen. Kluci byli z celého turnaje tak nadšeni, že jsme se dohodli na příležitostném tréninku florbalových dovedností. Z pohledu pedagoga tělesné výchovy je takový zájem o sport příjemnou motivací do další práce.

Mgr. Jan Duspiva