Jdi na obsah Jdi na menu
 


Školní akce

Příspěvky

Den čtvrtý: Jedeme DOMŮ z Londýna 2019

23. 5. 2019

Dopolední školní výuka byla dnes jiná. Přijela ještě jedna anglická učitelka, takže jsme pracovali ve 3 skupinách. Bylo to lepší, více jsme mluvili. Na konci vyučování nám naše anglické učitelky předaly certifikáty a my jsme se vypravili na poslední poznávací část našeho zájezdu. Tentokrát jsme se do centra Londýna přemístili vlakem. Pak jsme pěšky navštívili památky podél řeky Temže a naší túru jsme zakončili přechodem mostu Tower Bridge a návštěvou pevnosti - věznice Tower. Po její prohlídce nás čekala ještě jedna zajímavost, k našemu autobusu jsme dopluli lodí. Plni zážitků jsme dali Londýnu sbohem a vyrazili na dlouhou cestu domů.

Mgr. Eva Rodová

lon.jpg

 

Den třetí: NAŠI V LONDÝNĚ 2019

22. 5. 2019

Den třetí: Dnešní školní dopoledne probíhalo podobně jako včera - procvičování gramatiky a slovíček, hry, zvládání běžných životních situací ( např. V restauraci). Odpoledne naše výprava vyrazila do Winsdoru, letního sídla britské královny a její rodiny. Mohli jsme si prohlédnout reprezentační prostory královské rodiny, kapli, kde se ženil princ Harry a obdivovat krásu tohoto rozlehlého zámeckého komplexu. Před odjezdem jsme měli možnost nákupu dárečků našim blízkým. Už se těšíme na zítřejší den, který nám přinese určité další zajímavé zážitky.

kolaz-londyn-3.jpg

 

Naši ve škole v Londýně 2019

21. 5. 2019

Den druhý: Dnešní den jsme začali výukou angličtiny. Děti byly rozděleny do skupin a celé dopoledne procvičovaly a hrály si s anglickým jazykem. Jak pak říkaly, zadané úkoly zvládaly dobře a výuka se jim líbila. Anglické učitelky je chválily. Následoval výlet do Stratfordu, rodiště W. Shakespeara. Navštívili jsme jeho rodný dům, kde jsme viděli hodně zajímavých věcí, včetně hraných ukázek z shakespearovských her. V nádherném gotickém kostele jsme si mohli prohlédnout, kde je tento významný středověký spisovatel pohřben.
kolaz-londyn1.jpg

 

Londýn s výukou 2019

20. 5. 2019

Vyjeli jsme v neděli v pravé poledne do francouzského přístavu Calois. Na trajekt jsme najížděli ve 4:15 hodin ráno. Plavba přes Lamanšský průliv trvala dvě hodiny. Dnes jsme měli celodenní prohlídku Londýna. Nachodili jsme podle krokoměru přes 30 000 kroků. Jsme unaveni, ale všem se dnešní den líbil. Asi nejzajímavější byla pro děti projížďka na druhém nejvyšším vyhlídkovém kole na světě London Eye. Nyní odjíždíme na ubytovaní v hostitelských rodinách.

kolaz-londyn.jpg

 

Zážitkový den v přírodě pro naše druháky, 2019

3. 4. 2019

Dne 2.4. 2019 proběhla v druhých třídách na naší škole realizace přeshraničního modelového projektu " Zážitkový den v přírodě pro žáky základních škol ". Přednášku s ukázkami z myslivecké praxe zajistila Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. Po poutavé prezentaci získal myslivecký koníček mnoho nových obdivovatelů a potencionálních nových mladých členů mysliveckých sdružení.

Mgr. Roman Tlapák a Mgr. Eva Šachlová

kolaz-mislivci.jpg

 

Veselé zoubky 2019 - zpráva

24. 3. 2019

V pátek 15.3.2019 proběhl na naší škole projekt ,,VESELÉ ZOUBKY“ zaštítěný společností DM DROGERIE markt s.r.o., kterého se zúčastnili žáci 1.A a 1.B. Nejprve se žáci seznámili s tím, jak zoubky fungují, k čemu je máme, jak rostou a mění se, co je zubní kaz. Poté následovala projekce filmu ,,Jak se dostat Hurvínkovi na zoubek“. V rámci metodického programu pro interaktivní tabuli se žáci dozvěděli nejen to, jak si zoubky čistit, aby byly bez kazu, proč navštěvovat zubního lékaře, ale také plnili úkoly týkající se tohoto tématu. Následovalo vyplnění pracovního listu, v němž byly otázky zaměřeny na výběr zubního kartáčku a správné stravování. Za odměnu si žáci domů odnesli samolepky do koupelny a dm preventivní balíček ,,Veselé zoubky“, který obsahoval zubní kartáček, zubní pastu, přesýpací hodiny a žvýkačky bez cukru. Na závěr prvňáčci společně vytvořili koláž na téma ,,Veselý zoubek a Smutný zoubek“, tedy vhodné a nevhodné potraviny, které nemají a mají vliv na tvorbu zubního kazu. Dětem se celý projekt líbil a z dárků měly velikou radost. (Fotografie naleznete ve fotogalerii.)

Mgr. Hana Chovancová

kolaz-zuby.jpg

 

Workshop ve firmě HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. dne 19. 3. 2019 v Dolním Bukovsku

21. 3. 2019

Workshop ve firmě HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. dne 19. 3. 2019 v Dolním Bukovsku
Jihočeská hospodářská komora realizuje workshopy pro žáky v jihočeských firmách v rámci projektu i-KAP (Implementace Krajského akčního plánu I). Cílem je poznat prostředí firmy, dostat informace o trhu práce na Českobudějovicku a hlavně zkusit si nějakou praktickou činnost z provozu firmy.

My jsme využili této možnosti a přijali nabídku firmy Heluz v Dolním Bukovsku. Někteří žáci se obávali, že se budou nudit, ale vrátili se nadšení. Program byl velmi dobře uspořádaný, vedli ho velmi milí a vstřícní lidé, odborníci, což ocenili i naši žáci, deváťáci. V úvodu nám byla představena cihlářská firma Heluz od počátků až po současnost. Potom jsme si prošli provoz firmy s odborným výkladem. Někteří čekali prach a špínu na pracovišti, ale byli příjemně překvapeni, že se jedná téměř o čistou práci. Počáteční dřina tehdejších dělníků je nahrazena stroji a struktura jednotlivých profesí se během času mění. Poznali jsme v praxi, co je to robotizace, týmová práce, nutné předpoklady pro výkon některých profesí. Jedná se o znalost cizích jazyků, angličtiny na prvním místě, na druhém je němčina, manuální předpoklady – hlavně zručnost, pečlivost a praktičnost.

Po prohlídce provozu jsme si mohli vyzkoušet virtuální skládání cihel na paletu nebo postavit reálný komín z cihel. Nakonec jsme se vrátili do přednáškového sálu, kde proběhla odborná prezentace výrobků firmy. Zároveň jsme si napsali malý test, kde jsme prokázali, že jsme opravdu dávali pozor. Za velmi dobré výsledky jsme byli odměněni pěknými cenami, což nám udělalo velkou radost. Nechybělo ani občerstvení. Každý dostal bagetku a pití. Na památku jsme si odnesli i upomínkové předměty firmy. Velký dík za tutou milou akci patří i Jihočeské hospodářské komoře.

Mgr. Hana Faloutová 

klaz-heluz.jpg

 

Na světě nejsi sám…

15. 3. 2019

„Na světě nejsi sám…“ – přednáška na podporu individuality a zdravého sebevědomí žáků, akceptace kulturní rozmanitosti a rozvoj zodpovědnosti vůči sobě i svému okolí.
Ve čtvrtek 14.3.2019 se žáci 2., 3. a 4. ročníků zúčastnili velmi zajímavého pořadu „Na světě nejsi sám…“, který pořádala agentura MP Education. Cílem přednášek je správný fyzický, psychický a sociální vývoj dětí. V tomto pořadu vyjádřily děti své názory na chování ke spolužákům, kamarádům, dospělým, nezapomněly ani na svět zvířat. Žáci provedli svá sebehodnocení kladných i záporných vlastností a uvědomili si, kde dělají chyby.
Žákyně 4. A napsala: „Pořad byl moc hezký a zajímavý. Myslím si, že si z něho mohl každý vzít ponaučení, jak se chovat ke své kamarádce a ke všem ostatním lidem.“

Mgr. Helena Kubová

 

Dospívání aneb Život plný změn

14. 3. 2019

Žákyně 7. ročníku se dnes setkaly s Bc. Alenou Paroubkovou z organizace MP Promotion na přednášce o dospívání.
První rozpaky, nesmělé úsměvy byly po několika úvodních slovech a krátké filmové ukázce vystřídány plným souzněním a důvěrou v to, co slyšely. Vždyť přece, my ženy, toho umíme hodně! Jen si musíme věřit.
Procesy související s dospíváním, o kterých se často mluví skrytě, ale které mladé tolik zajímají. Paní Paroubková dokázala zaujmout i pobavit. Vážné obličeje vystřídal upřímný smích často spojený s údivem, že tohle jsme ještě nevěděly.
V závěru nechyběla krátká diskuze a dobře míněné rady do života.
Můžeme si jen přát, aby se takových setkání uskutečnilo více.

Mgr. Hana Suchá

 

Veselé zoubky a naši prvňáci - 2019

6. 3. 2019

V pátek 15.3.2019 se naši prvňáčci zúčastní preventivního programu "Veselé zoubky", který připravila společnost DM DROGERIE markt s.r.o. Tématem výukového programu bude správná péče o dětský chrup a prevence zubního kazu.

Mgr. Hana Chovancová

zoubky.jpg

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

následující »