Jdi na obsah Jdi na menu
 


Školní akce

Příspěvky

Školní výlet 1.A a 1.B - 2019

9. 6. 2019

Ve čtvrtek 6. června naši prvňáci navštívili Pohádkovou kovárnu v malebné vesničce Selibov nedaleko Protivína.
Děti si za doprovodu pohádkových bytostí prohlédly Muzeum české pohádky, ve tvořivé dílně si vyrobily vlastní pohádkový suvenýr, prošly pohádkovým bludištěm a naučnou stezkou čápa Ferdinanda, viděly Vláčkodráhu a společně s princeznou našly pohádkový poklad. Na závěr si u Dvanácti měsíčků opekly buřtíky a v Pohádkovém krámku nakoupily různé suvenýry.
V Selibově bylo krásně a prvňáci si pohádkové dopoledne náramně užili.

Mgr. Hana Chovancová
kolaz-vylet-1.a-a-1.b.jpg

 

Školní výlet 9. třídy - den druhý - 2019

8. 6. 2019

Hlášení: "Ve večerním programu na nás čekaly rafty, po nich jsme se navečeřeli a přesunuli se k ohníčku, kde jsme opékali buřty a zpívali písničky.
Další den na nás čekalo lanové centrum, které bylo zkouškou odvahy. Pak jsme se přesunuli k trampolínám, které ačkoli se to nezdálo, daly zabrat naší fyzičce. Po obědě nás ještě čekal Airsoft, který celý program uzavřel."

Mgr. Jan Duspiva

kolaz-vylet-9.tr.3.jpg

 

Školní výlet 9. třídy - 2019

7. 6. 2019

Dne 7.6.2019 jeli žáci deváté třídy s panem učitelem Janem Duspivou a paní ekonomkou Štěpánkou Chudou na dvoudenní školní výlet do největšího zážitkového parku v ČR - Outdoor Resortu Březová.
Hlášení: "Po příjezdu na nás čekal oběd. K obědu byla rajská omáčka s masovými kuličkami. Po jídle jsme se šli ubytovat. To už na nás čekala první aktivita, kterou byla "Army Game". Pak následovala " Nízká lana" a po nich rafty. Večer budeme mít společný táborák a bojovou noční hru."
Mgr. Jan Duspiva

kolaz-vylet-9.tr.jpgkolaz-vylet-9.tr.2.jpg

 

Dětský den ve školce 2019

6. 6. 2019

O den později, přesně 4. června, měla svůj Den dětí také školka. Akce se vedle budoucích školáčků zúčastnili také žáci devátých tříd, kteří byli patrony dětiček na jednotlivých stanovištích. Paní učitelky si pro děti ze školky připravily bohatý program. Celkem bylo v areálu školky rozmístěno 12 disciplín. Vedle pochval a bonbónů dostaly dětičky také barevné razítko do své kartičky. Odměněni byli za svoji vstřícnost a laskavost také naši „matadoři“. V ten den se pekly buřty a školka se s námi hezky rozdělila. Celá akce byla výborným nápadem. Spojit dospívající adolescenty s žáky v předškolním věku přineslo radost oběma stranám a vytvořila nová přátelství. 

Mgr. Jan Duspiva

kolaz-detsky-den-skolka.jpg

 

Dětský den na základní škole 2019

6. 6. 2019

I tento rok proběhl na naší škole Den dětí. Vzhledem k nepřízni počasí byl původní termín 31. května přesunut na pondělí 3. června. Počasí vyšlo báječně. Po celý den do nás pražilo slunce, a tak jsme nezapomínali i na pitný režim.

 Oproti minulému roku doznal program malých úprav. Nejzásadnější změnou bylo zařazení sportovních aktivit po celý den, a tak milovníci kina si museli nechat zajít chuť. Děti nás ale již od rána začaly přesvědčovat, že tento krok byl správný. Téměř celý druhý stupeň si připravil týmy, které zastupovaly jednotlivé třídy. S organizací nám pomáhali i naši deváťáci, kteří si připravili mnoho aktivit pro děti, které se neúčastnily žádného sportu. Na stanovištích si mohly vyzkoušet slepeckou trasu, překážkovou dráhu, chytrý kvíz, malování poslepu a spoustu dalšího. Hlavní program obstaral turnaj ve fotbalu, který byl určen pro chlapce a házená zase patřila dívčím kolektivům. Házené se zúčastnily žačky 6. tříd, které stejně jako 8. třídy vytvořily jeden tým. Další dva týmy obstaraly žákyně 7. A a 7. B. Na turnaj fotbalu se zapsalo rekordně 8 družstev (5. B, 6. třída Buráci, 6. třída Broučci, 7. A, 7. B, 8. A, 8. B a 9. třída). Myslím, že program nabídnul dětem dostatek možností jak se zabavit a užít si tak krásný školní Dětský den.

Pořadí dívek – házená:                     Pořadí kluků – fotbal:

  1. místo – 8. třída       1. místo – 8. B          5. místo – 6. třída Buráci
  2. místo – 7. B            2. místo – 9. třída     6. místo – 6. třída Broučci
  3. místo – 6. třída       3. místo – 8. A          7. místo – 7. A
  4. místo – 7. A            4. místo – 7. B          8. místo – 5. B

Mgr. Jan Duspiva

 

Florbalová liga v Českých Budějovicích 2019

6. 6. 2019

Ve čtvrtek 30. května jsme se vydali po půlroční pauze na další z turnajů nultého ročníku Florbalové ligy. Hrálo se ve Všesportovní hale Jihostroje, kde na nás čekala dvě krásně postavená hřiště. Na turnaj dorazilo 8 škol včetně té naší. ZŠ a MŠ Ševětín reprezentovali žáci 4. a 5. tříd. Naši sportovci byli vylosováni do skupiny A společně s týmy ZŠ Dubné, ZŠ Matice Školské a ZŠ Církevní. Hrálo se systémem 3+1 na 13 minut hrubého času.

První utkání jsme odehráli proti ZŠ Dubné a jak již bývá zvykem starty nám moc nejdou. Po 3 minutách byl stav 0:3 v náš neprospěch. Nicméně po vlažném začátku jsme se i my dostali do tempa a po brankách Jáchyma a Tomáše jsme snížili na 2:3. Další dějství patřila opět hostům, kteří odskočili na rozdíl tří branek. Ke konci zápasu jsme mocně finišovali, ale další dvě branky Tomáše znamenali těsnou porážku 4:5.

V druhém utkání jsme nastoupili proti favoritům skupiny ze ZŠ Matice, která měla v týmu zejména výborné fotbalisty, neboť se stali okresními mistry v Mc Donalds´Cupu. V tomto utkání doslova čaroval náš gólman Andy, který předváděl zákroky na hranici možností. Po brankách Tomáše a Danči jsme se radovali z vydřeného a zaslouženého vítězství 2:1.

Poslední utkání jsme odehráli proti ZŠ Církevní, která měla v kádru hned dva výborné hokejisty. Úvod nám vyšel na jedničku, hned z prvních dvou střel Tomáše a Vojty jsme se dostali do slibného vedení 2-0. V dalším průběhu utkání úřadoval především hostující hráč s číslem 13, který vsítil hattrick, k němu se přidal hráč s číslem 10. Celkový stav zápasu 2:4 v náš neprospěch. S bilancí 1 výhry a 2 porážek jsme se dostali do tabulky o konečné 5. – 8. místo.

V další fázi turnaje jsme odehráli zápas proti ZŠ Chrášťany, který skončil remízou 3:3. Toto utkání bylo smolné v tom pohledu, že jsme celý zápas kontrolovali hru, vedli 3:1 a lehkými chybami jsme darovali soupeři dvě branky. Poslední zápas nás čekali žáci ze ZŠ Kamenný Újezd. V tomto utkání jsme potřebovali nutně zvítězit, abychom se dostali do boje o celkové 5. místo. A to se nám podařilo. Vítězství 6:3 nás posunulo k odvetě proti ZŠ Chrášťany. V posledním utkání turnaje jsme předvedli takřka bezchybný výkon. Výhra 7:0 nám zajistila konečné 5. místo.

Turnaj patřil k jedním z nejlépe organizovaných akcí tohoto roku. Naše škola s celkovou bilancí tří výher, dvou proher a jedné remízy zakončila turnaj na 5. místě. Žáci nižšího stupně zaznamenali za půl roku obrovské zlepšení. Svědčí o tom jak předvedená hra, tak také výsledky, kdy na zimním turnaji (prosinec) jsme si odnesli jeden remízový výsledek a dvě porážky. Zejména u nižšího stupně je radost sledovat nadšení ze hry. Deklaruje to i nově vzniklá ševětínská sportovní hymna, kterou si žáci 1. stupně sami vymysleli.

„Černá, zelená to jsou barvy naše,
Ševětín jde do boje a vítězství je naše.

Sportu zdar.

Mgr. Jan Duspiva

 

Školní výlet 2.A, 2.B a 3.A 2019

31. 5. 2019

vylet-3.tr-text.jpgvylet-3.tr.kolaz-obr.png

kolaz-vylet-2.a-2.b-a-3.jpg

 

Tonda Obal na cestách 2019

29. 5. 2019

Žáci naší školy se zúčastnili vzdělávacího programu „ Tonda Obal na cestách ", který se zaměřuje na zvýšení povědomí o správném třídění a recyklaci odpadu. Třídění odpadu je dobrý návyk, který by měly děti získávat a osvojit si již od útlého věku. Není náhodou, že 73% obyvatel České republiky odpady třídí. K vysoké účasti obyvatel na třídění pomáhají informační kampaně společnosti EKO-KOM. Jednou z nich je právě školní vzdělávací program Tonda Obal. Žáci se dozvěděli, jak, kam a proč se odpad třídí a co se z něj dále vyrábí. Měli možnost se podívat na vzorky recyklovaných materiálů. Programu se účastnili všechny třídy naší školy. Program byl poučný a líbil se nám. V rámci programu byli pro školu objednány filmy o třídění odpadu a jeho využití a vzdělávací puzzle.

Mgr. Věra Burešová, Ph.D.

 

fotografování třídních kolektivů - 2019

28. 5. 2019

FOTOGRAFOVÁNÍ TŘÍDNÍCH KOLEKTIVŮ (1. - 9. ročník) proběhlo 28. květen 2019 (úterý). Celou akci skvěle organizovaly žákyně devátých tříd. Jejich práci ocenil i pan fotograf Štěpánek. Proto si děvčata zaslouží poděkování. Myslím, že se i jim tato činnost líbila, i když poznaly, že práce s dětmi není vždy právě lehká. :-)

Cena: skupinky (1 fotografie) (13 x 20) -> 19,- Kč
celotřídní fotografie (23 x 15) -> 29,- Kč

Fotograf: Ing. Jiří Štěpánek, České Budějovice - https://www.fotostepanek.cz/zakaznicka/

 

Ovoce a zelenina do škol a 4.B

27. 5. 2019


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

následující »